Οδηγίες χρήσης Opencart Speedex Voucher

Εγκατάσταση Module

Στο Admin panel, ανοίξτε την σελίδα εγκατάστασης module (Επεκτάσεις > Εγκατάσταση επεκτάσεων)

Πατήστε το κουμπί “Ανέβασμα Αρχείου”, επιλέξτε το αρχείο fixoc3installer.ocmod.zip και περιμένετε να ολοκληρωθεί το Upload. Το αρχείο αυτό είναι απλά ένα module που διορθώνει το πρόβλημα με τους φακέλους στο upload του opencart 3. Χωρίς αυτό, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην εγκατάσταση.

Αφού ανεβάσατε το fixoc3installer.ocmod.zip, πηγαίνετε στην σελίδα τροποποιήσεων (Επεκτάσεις > Τροποποιήσεις) και πατήστε το γαλάζιο κουμπί επάνω δεξιά

Στο Admin panel, ανοίξτε την σελίδα εγκατάστασης module (Επεκτάσεις > Εγκατάσταση επεκτάσεων) ξανά.

Πατήστε το κουμπί “Ανέβασμα Αρχείου”, επιλέξτε το αρχείο fsv_speedex.ocmod.zip και περιμένετε να ολοκληρωθεί το Upload. Το αρχείο είναι περίπου 16MB, οπότε θα κάνει κάποια δευτερόλεπτα να ανέβει αναλόγως με την ταχύτητα internet που διαθέτετε.

Πατήστε το κουμπί “Ανέβασμα Αρχείου” ξανά, επιλέξτε το αρχείο fsv_tracking.ocmod.zip και περιμένετε να ολοκληρωθεί το Upload.

Αφού ανεβάσατε τα Modules, πηγαίνετε στην σελίδα τροποποιήσεων (Επεκτάσεις > Τροποποιήσεις) και πατήστε το γαλάζιο κουμπί επάνω δεξιά.

Η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί.

 

 

 

 

Ρύθμηση Module

Αφού εγκαταστήσατε το Module, ανοίξτε την σελίδα ρύθμισης (Επεκτάσεις > Επεκτάσεις > Modules). Βρείτε το Module με ονομασία “Speedex Voucher” και πατήστε το κουμπί εγκατάστασης (+).

Έπειτα, πατήστε το κουμπί επεξεργασίας (μολύβι) για να ανοίξει η σελίδα ρυθμίσεων.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκτήσει τον κωδικό άδειας (License key) από την σελίδα μας. Για να αποκτήσετε τον κωδικό, επισκεφθείτε την σελίδα https://www.forgedsoft.com/oc-license-activate/ και εισάγετε τα στοιχεία της αγοράς σας (αριθμό παραγγελίας Opencart, email και το domain name που θα χρησιμοποιήσετε το Module).

Αφού έχετε πλέον τον κωδικό άδειας (License key), εισάγετε το στις ρυθμίσεις του module στο πεδίο “Κωδικός άδειας χρήσης” (2) και πατήστε το save επάνω δεξιά για να ενεργοποιηθεί το Module.

 

Αφού ενεργοποιήσατε το Module, ανοίξτε την σελίδα ρύθμισης (Επεκτάσεις > Επεκτάσεις  > Modules) ξανά και πατήστε το κουμπί επεξεργασίας (μολύβι).

εισάγετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας (1), τους κωδικούς του API (2). Το πεδίο Κωδικός Πελάτη είναι το “ΠΕ” (8ψήφιο) και ο Κωδικός Συμφωνίας είναι το 6ψήφιο.

Εάν έχετε τον κωδικό “ΠΕ” στην μορφή “ΠΕ123123-111111”, τότε ο Κωδικός Πελάτη είναι το “ΠΕ123123” και ο κωδικός συμφωνίας ο “111111”.

API mode: Το Api mode είναι για να ορίσουμε εάν θα είναι δοκιμαστική η live η λειτουργία. H εταιρία θα σας ζητήσει να φτιάξετε ένα demo voucher και να τους το αποστείλετε πριν λάβετε κωδικούς για Live λειτουργία.

Σε περίπτωση που θέλουμε Demo λειτουργία, ενεργοποιούμε την επιλογή “Demo” στο Api mode και εισάγουμε τους κωδικούς Test Που λάβαμε (2),(3).

Κείμενο σχολίων (σελίδα παραγγελίας) : Είναι το προεπιλεγμένο κείμενο που θα μπορούμε να εισάγουμε στην παραγγελία, εδώ μπορούμε να ορίσουμε με τις μεταβλητές [trackingurl] [trackingcode] [orderid] τα στοιχεία voucher.

Παράδειγμα, εάν βάλουμε το κείμενο :

Η παραγγελία σας (με αριθμό [orderid]) έχει αποσταλεί. Αριθμός αποστολής: [trackingcode] , Παρακολούθηση αποστολής [trackingurl]

και ο αριθμός της παραγγελίας είναι ο 02213 και ο κωδικός του voucher o  “7777773473“.

Τότε το κείμενο θα γίνει:

Η παραγγελία σας (με αριθμό 02213έχει αποσταλεί. Αριθμός αποστολής: 7777773473, Παρακολούθηση αποστολής http://www.speedex.gr/isapohi.asp?voucher_code=7777773473″

όταν πατήσουμε το κουμπί εισαγωγής σχολίων στην παραγγελία (παρακάτω).

Υπολογισμός δεμάτων με βάση τις ποσότητες ειδών στην παραγγελία: Εάν το ενεργοποιήσουμε, θα μας προτείνει (κατά την δημιουργία voucher) σαν ποσότητα δεμάτων στην παραγγελία, ίδια με την συνολική ποσότητα ειδών της παραγγελίας

Επιλέξτε το χαρτί που θέλετε να τυπώνονται τα Vouchers, ωράριο παραλαβής,

 

 

SMS

To module μπορεί να στέλνει SMS κατά την δημιουργία voucher (1) και να ενημερώνει τον ελάτη στα βήματα αποστολής.

Εάν θέλουμε να λαμβάνει SMS ο πελάτης κατά την δημιουργία vouvher, επιλέγουμε “Ενεργό” (1) και εισάγουμε το κείμενο που θα λάβει ο πελάτης (Συμπληρώνεται αυτόματα το tracking url στο SMS).

Εάν θέλουμε να λαμβάνει ενημερωτικά SMS ο πελάτης για την εξέλιξη της αποστολής, επιλέγουμε πότε θα ενημερώνεται (2) και εισάγουμε το κείμενο που θα λαμβάνει (με τις μεταβλητές).

Μπορούμε να ρυθμίσουμε το Module να επαναλαμβάνει το SMS σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έχει παραλάβει.

Πάροχοι SMS. Υπάρχουν 2 επιλογές.

Το SMSApi.com που σας επιτρέπει να αγοράσετε credits και να στέλνετε SMS με ονομασία αποστολέα την εταιρία σας (sender).

Η άλλη επιλογή, είναι το quicksms.gr, μια πλατφόρμα που μπορείτε να συνδέσετε το Adroid Κινητό σας με ενα APP και τα SMS να αποστέλλονται μέσω του κινητού σας.

Στην δεύτερη περίπτωση, ο αποστολέας φυσικά είναι ο αριθμός του κινητού σας, όμως αφού τα SMS στέλνονται από το κινητό σας, οι πελάτες θα μπορούν ακόμη και να απαντούν στα μηνύματα.

Για την αποστολή ενημερωτικών SMS (εκτός από την δημιουργία voucher), θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα Cron Job.

Cron URL: wget -q –spider YOUR DOMAIN/index.php?route=extension/module/fs_speedex_voucher/cron_sms

 

Κατάσταση

  1. Επιλέξτε κατάσταση “Ενεργό”(3) για να ενεργοποιηθεί το Module.

 

Σελίδα Παραγγελίας

1.Στην σελίδα παραγγελίας μας εμφανίζεται η δημιουργία voucher όπου μπορούμε να επιλέξουμε τις λεπτομέρειες αποστολής που θέλουμε.

2.Πατάμε το κουμπί “Δημηουργία Voucher”

Αφού δημιουργήσουμε το Voucher, μας ανοίγει ένα νέο παράθυρο με το Voucher (PDF).

3.Αφού δημιουργήσουμε το Voucher, στην σελίδα της παραγγελίας βλέπουμε τα εξής κουμπιά:

Προσθέστε σχόλια: Προσθέτει αυτόματα το κείμενο με το σχόλιο που ορίσαμε στις ρυθμίσεις του module.

Ακύρωση Voucher: Ακυρώνει το Voucher.

Tracking: Μας δίνει πληροφορίες tracking της αποστολής

Προβολή PDF: Μας ανοίγει το PDF του Voucher.

Νέο PDF: Αναδημιουργεί και ανοίγει το PDF του Voucher.

 

Σελίδα Παραγγελιών

Στην σελίδα παραγγελιών επιλέγουμε τις παραγγελίες που θέλουμε και πατάμε το κουμπί “Εκτύπωση Speedex Voucher”. Θα μας τυπώσει όλα τα Voucher των επιλεγμένων παραγγελιών σε 1 μοναδικό PDF ώστε να μπορέσουμε να τυπώσουμε περισσότερα από 1 voucher ανά χαρτί και μαζικά. Το μέγεθος του κάθε Voucher θα είναι ανάλογο με την ρύθμιση χαρτιού στο Module.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίτημα συνεργασίας με τη ForgedSoft

Εξυπηρέτηση Πελατών: 10:00 – 18:00 Δευτέρα – Παρασκευή

Οι υπηρεσίες μας:
Επόμενα βήματα
1

Κανονίζουμε ένα τηλεφωνικό ραντεβού

2

Συζητάμε το θέμα που αντιμετωπίζετε

3

Ετοιμάζουμε πρόταση συνεργασίας

Στείλτε το μήνυμα σας εδώ